Wat doet reflexzone therapie voor je gezondheid?

reflexzone therapie

Wist je dat ieder mens een eigen energiesysteem heeft? Door zogeheten meridianen (energiebanen) stroomt de energie door je lichaam. De meeste mensen kunnen deze energiebanen niet waarnemen, maar je voelt het wel als ze uit balans zijn. Reflexzone therapie kan je dan helpen weer terug in balans te komen. Al die energiebanen beginnen of eindigen namelijk in je handen of in je voeten, en reflexzone therapie is erop gericht heel specifiek die punten te masseren. Als gevolg daarvan worden er signalen door de hele meridiaan gestuurd, waardoor blokkades worden opgeheven en de energie er weer vrijer doorheen kan stromen.

Reflexzone therapie is voor iedereen anders

Ieder mens is anders, en elke klacht heeft een ander beeld. Daarom is reflexzone therapie ook voor iedereen anders. De energetisch therapeut die deze behandeling uitvoert kan namelijk doorgaans voelen hoe het ervoor staat met jouw meridianen, en de behandeling daarop aanpassen. Reflexzone therapie is dus absoluut geen standaard massage die bij iedereen precies hetzelfde gaat, integendeel. Wat je ervan kunt voelen is dan ook voor iedereen verschillend. De een voelt tintelende sensaties door zijn armen en benen, de ander wordt heel erg moe. Hoe dan ook is het niet zo dat het niet werkt als je niks voelt. Niet iedereen is namelijk even gevoelig voor dit soort subtiele signalen door het lichaam.

Een holistische geneeswijze die het lichaam helpt

Net als bij vele andere alternatieve en holistische geneeswijzen is het doel van reflexzone therapie het terug in balans brengen van het lichaam. Daardoor wordt namelijk het zelfherstellend vermogen van het lijf gestimuleerd, en kan je lichaam kwaaltjes en trauma’s dus zelf helen. Dat is het hele idee achter vele holistische geneeswijzen. Je lichaam is namelijk ontzettend slim, maar je moet het wel de kans geven om te helen. En dat doe je onder andere door het opheffen van blokkades in je energiesysteem. En laat deze manier van masseren daar nu helemaal perfect voor zijn. Heb jij het al eens geprobeerd?

Leave a Reply