De vele voordelen van een deugddoende babymassage

Baby massage

Een babymassage is een uitstekende manier om je baby te ontspannen en tot rust te brengen. Maar een goede babymassage doet veel meer dan ontspannen alleen. Het bevordert ook de spieropbouw, de bloedcirculatie en doorbloeding van baby’s huid. En zeker niet minder belangrijk: een aangepaste babymassage versterkt de band tussen jou en je baby. Woon je in de Zaanstreek en werd je zopas moeder? Wil je je baby extra verwennen? Een aangepaste babymassage geven kun je leren, en nog wel in je eigen regio. Met het volgen van een babymassage cursus bijvoorbeeld

Wat is een babymassage en wat zijn de voordelen?

Met een aangepaste babymassage manipuleer en ontspan je de spieren van je baby. Dat heeft in de eerste plaats een positief effect op zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid van je baby. Zo een aangepaste massage is ook doeltreffend om je baby te verlossen van eventuele pijn. Daarnaast bevordert het de lichaamsgroei en de verdere ontwikkeling van baby’s hersenen. Het versterkt zijn immuunsysteem, verhoogt op termijn zijn natuurlijke weerstand en verbetert zowel zijn ademhaling als zijn spijsverbetering en zijn darmflora. Tijdens zo’n babymassage hou je best rekening met enkele belangrijke factoren zoals de juiste temperatuur, de plaats en het beste momentĀ  voor een babymassage. Het is wetenschappelijk bewezen dat het regelmatig aanraken, knuffelen, strelen en masseren de ontwikkeling vanĀ  baby’s bevordert. Een goed uitgevoerde babymassage werkt:

  • Pijnverlagend: vooral bij een moeilijke spijsvertering
  • Ontspannend
  • Herstelt en vernieuwt lichaamsweefsels en bevordert de werking van baby’s spieren. Dan danken we aan een betere bloedcirculatie en doorbloeding

Shantala babymassage

Is je baby ouder dan twee maanden en wil je meer contact met je baby? Huilt je baby vaak en is hij of zij onrustig? Dan kan een Shantala- massage dit probleem oplossen. Dit soort babymassage is populair in Nederland en geschikt voor elke baby. Deze massage verbetert baby’s zintuigen en vooral het slaap- en waakritme. Zo een Shantala babymassage is ook doeltreffend bij darmkrampjes en overstrekken

Leave a Reply