Cognitieve gedragstherapie Roosendaal, helpt je tegen negatieve gevoelens

Cognitieve gedragstherapie Roosendaal

Misschien herken je het wel, je voelt je steeds minder fijn en hebt minder plezier in de dingen die je normaal leuk vindt. De wereld lijkt net allemaal een stukje erger dan dat het altijd geweest was. Alles gaat fout en niets lukt. Het is misschien vervelend om te horen, maar dit zit toch meer in je eigen hoofd dan dat het aan de wereld ligt. Het klopt dat er veel vreselijke dingen gebeuren in deze wereld en dat er dingen in je leven fout en mis gaan. Toch hangt je gevoel af van hoe jij naar de dingen kijkt. Wanneer jij jezelf hierin herkent, is het misschien wel een goed idee om cognitieve gedragstherapie in Roosendaal te gaan volgen. Wat dit precies inhoudt en hoe het je kan helpen, lees je in dit artikel.

Wat is Cognitieve gedragstherapie?

Volgens de theorie die bij de cognitieve gedragstherapie hoort, worden gevoelens gestuurd door gedachtes. Om dit duidelijk te maken, wordt er een voorbeeld gebruikt. Stel, je gaat naar je favoriete restaurant, om het eten te bestellen wat je altijd neemt. Je krijgt dan te horen dat ze dit niet meer hebben. Je kan dan twee dingen denken: “verdorie, dit heb ik altijd! Nu kan ik niet mijn favoriete maaltje eten” of, “ jammer, maar nu heb ik de kans om iets anders te proberen” Wanneer je de eerste gedachte hebt, heb je als gevolg dat je je niet fijn gaat voelen. Terwijl de tweede gedachte ook realistisch is en je een fijner gevoel geeft dan de eerste gedachte. Bij cognitieve gedragstherapie in  Roosendaal leer je om bij gebeurtenissen, positieve gedachtes te hebben, zodat je fijne gevoelens krijgt.

Wat je leert bij cognitieve gedragstherapie in Roosendaal

Bij cognitieve gedragstherapie in Roosendaal kijk je naar de gedachtes die je momenteel bij gebeurtenissen hebt. Daarna ga je samen met de therapeut leren hoe jij op een automatische manier deze gedachtes kan omschakelen naar iets positiefs. Wanneer je dit geleerd hebt, zul je je ongetwijfeld beter gaan voelen.

Leave a Reply