Voeding peuter

voeding peuter

Een kindje krijgen is een van de meest bijzondere gebeurtenissen uit een mensenleven. Het blijft een wonder hoe de natuur het allemaal maar weer voor elkaar krijgt, met natuurlijk een beetje hulp van jullie als ouders! Maar na de geboorte begint het eigenlijk pas. Je kindje wilt misschien niet slapen, je moet anticiperen op dingen waar je nog nooit bij stil hebt gestaan en je baby’tje zal natuurlijk moeten eten. Langzaamaan leer je je kleintje kennen en voor je het weet sta je voeding voor je peuter te bereiden.

De kindertijd vliegt voorbij als Tante Soesa op haar vliegende bed

Ja, zo snel gaat dat. Iedereen met kinderen zal het beamen: de tijd vliegt. Het cliché dat je moet genieten van de kindertijd, omdat het zo voorbij is, klopt als een bus. Kreeg je kindje in het begin alleen melk, nu moet je na gaan denken over een gevarieerd voedingspatroon. Je kunt natuurlijk gewoon potjes kopen in de supermarkt, waarop staat voor welke leeftijd ze bedoeld zijn, maar je kunt ook zelf aan de slag met de staafmixer. Of je schaft verse potjes peutervoeding online aan.

Voeding voor verschillende leeftijden

Dit soort bedrijven maken vers peutervoedsel voor verschillende leeftijden, bijvoorbeeld voor kinderen van 16 maanden, 17 maanden, 18 maanden et cetera. Maar ook de baby’s worden niet verzorgd. Dit kan handig zijn, omdat je op deze manier meer tijd overhoudt om met je kleintje door te brengen, in plaats van dat je na je werk nog in de weer moet in de keuken of met een potje van de supermarkt. Ideaal als je je kindje gezond en vers wilt laten eten, maar zelf niet zoveel tijd hebt om alles klaar te maken.

Voedingspatroon

Maar waar je ook voor kiest, of dat nu potjes, zelf maken of bestellen is, het is belangrijk dat je kindje vanaf een bepaalde leeftijd gevarieerd eet. In het begin zal het alleen moeder(melk) zijn, daarna zullen de fruit- en groentepapjes op het menu staan en vervolgens zal je kleintje steeds meer met de pot mee-eten.

 

Leave a Reply