Wat doet een life coach?

Life coach Den Bosch

Er komt de laatste tijd zoveel op ons af dat we zelf niet meer weten wat belangrijk is in ons leven en wat niet. Om dat leven op het juiste spoor te krijgen én te houden hebben we meer en meer nood aan extra hulp en ondersteuning. Er is nog nauwelijks tijd om te ontspannen. Ben je in dit geval? Dan kun je de hulp en ondersteuning van een life coach zeker gebruiken. Die kan je de juiste weg tonen naar meer evenwicht in je leven. Woon je in Den Bosch en kun je dat extra duwtje in je rug best gebruiken? Dan is een bezoek aan Life Coach Den Bosch  zeker een aanrader.

Weer op een gezonde manier leven

Bij een life coach gaat het niet over gezond eten en bewegen maar over de manier waarop je het leven aanpakt. Hij leert je hoe je best leeft en geeft je meer inzicht in het leven. Hierdoor leer je jezelf en de manier waarop je leeft beter kennen. Begrippen zoals geluk, welzijn en innerlijke rust staan centraal in het programma van een life coach. Daarnaast verbetert hij ook de communicatie op het werk en leert je beter omgaan met je collega’s.

Een life coach is geen psycholoog

Om als life coach aan de slag te gaan heb je geen diploma’s nodig. Toch zijn er meer en meer coaches die een aangepaste opleiding volgenden en zich regelmatig bijscholen. Het is dus belangrijk een geschoolde life coach te herkennen. Waar een life coach niet kan voor zorgen is geestelijke ondersteuning. Zo kan een psycholoog best een goede life coach zijn, maar het omgekeerde is niet altijd het geval.

Hoe werkt life coaching?

Goede life coaching start altijd met een kennismakingsgesprek. Zo krijgt de coach meer inzicht in je leven en leert hij wat je leuk vindt en of je echte veranderingen wilt doorvoeren. Er wordt een stappenplan met je doelstellingen opgesteld die je met ondersteuning van je life coach probeert waar te maken.

Leave a Reply