Fytotherapie in Utrecht 

Fytotherapie Utrecht

Fytotherapie is behandelen met kruiden en planten. Fytotherapie bestaat al eeuwen lang. Al vanaf vroeger werden planten en kruiden gebruiken om te genezen. Fytotherapie wordt niet alleen gebruikt om te behandelen, maar ook preventief ingezet. Doordat gebruik wordt gemaakt van natuurlijke middelen is de behandeling altijd vriendelijk voor het lichaam. In combinatie met een gezonde levensstijl kun je ontzettend fit voelen.

Verschillende behandelingen

Planten en kruiden kunnen effect hebben op de werking van verschillende lichaamsfuncties en organen. Denk aan verschillende kruiden die een stimulerende of remmende werking hebben voor de darmen. Een ander voorbeeld is dat een speciale soort thee gebruikt kan worden om de maag te kalmeren. Verder bestaan er ontstekingsremmende middelen die bij blessures of verhoging kunnen helpen. Bekende kruiden zijn sint janskruid, lavendel en kamille, maar er zijn nog veel meer kruiden en planten.

Medicijnen of kruiden en planten

In de meeste gevallen bied medicatie de voorkeur, maar in bepaalde situaties kunnen alternatieven net zo goed werken.
Als je liever geen of niet te veel medicijnen gebruikt, dan is fytotherapie een goed alternatief. Het is gezonder voor het lichaam in vergelijking met reguliere medicatie. Als je last hebt van symptomen die los staan van ziekten zoals slapeloosheid door stress of hoofdpijn door drukte en stress, dan kan fytotherapie een uitkomst bieden. Kruiden en planten kunnen deze symptomen onderdrukken of laten verdwijnen. Deze natuurlijke manier is milder. Waarbij medicijnen vaak bijwerkingen hebben, is dit met kruiden en planten niet het geval. Het voordeel is dat je alleen de werkzame stof binnen krijgt en niet allemaal bijwerkingen.

Fytotherapie bij stress

Fytotherapie is geschikt als je bepaalde symptomen ervaart die ontstaan zijn drukte in het dagelijkse leven. We moeten veel, we hebben weinig te kiezen. Als alle drukte zich opstapel kan het merkbaar zijn in het lichaam. Zelfs wanneer je goed tegen stress kan, kun je alsnog symptomen merken zoals vermoeidheid, hoofdpijn, veranderde eetlust of stijfheid in de spieren. Met de juiste kruiden en planten kun je dit verminderen of verhelpen.

Leave a Reply