Oefentherapie Amsterdam

Oefentherapie Amsterdam

Als je last hebt van klachten die merkbaar zijn tijdens bijvoorbeeld je werk of in een bepaalde houding, dan kan een oefentherapeut je helpen. Deze klachten kunnen door een verkeerde houding ontstaan zijn, maar het kan ook zijn dat de klachten komen door een bepaalde ziekten of aandoening. Denk hierbij aan bijvoorbeeld reuma of artrose. Als je dan in een bepaalde houding staat kunnen klachten verergeren. Hier kan oefentherapie in Amsterdam je ook heel goed bij helpen.

Wat doet een oefentherapeut

Een oefentherapeut begeleid je en geeft adviezen om van bepaalde klachten af te komen. Een oefentherapeut leert je de juiste houding aan. Ook leer je welke houding en beweging het beste zijn voor je lichaam en de werkzaamheden die je dagelijks doet. En goede houding is namelijk ontzettend belangrijk. Het is meer dan alleen rechtop staan en rechtop zitten. Je houding kan invloed hebben op ontzettend veel klachten. Denk aan klachten van bijvoorbeeld je nek en je rug, maar ook klachten van je schouder van je heupen en onderrug en zelfs je knieën kunnen ontstaan doordat je een verkeerde houding hebt. De houding die je aanhoudt tijdens onder andere het lopen, zitten, stilstaan, slapen en werken heeft veel invloed op bepaalde klachten. In een verkeerde werkhouding werken kan dus ook zorgen voor krachten. Zo ziet een oefentherapeut ook klachten zoals een tenniselleboog of een muisarm.

Soorten klachten

Een oefentherapeut heeft dus veel raakvlakken met een fysiotherapeut maar is gespecialiseerd klachten ontstaan door verkeerde houding, bepaalde ziektes en aandoeningen en klachten door overbelasting. Overbelastingsklachten zie je als je bijvoorbeeld veelvuldige bewegingen maakt tijdens je werk die zich continu repeteren, dan heb je een grote kans op krachten. Een oefentherapeut kan samen met je kijken naar de oorzaak en dit doorbreken. Soms kan je de werkzaamheden niet heel anders doen, maar zal een kleine aanpassingen ervoor zorgen dat je klachten verdwijnen. Wanneer je werkt in een vervelende houding, dan een oefentherapeut samen met jou kijken wat de meest veilige en beste optie is voor je lichaam is om het werk te kunnen doen.

Leave a Reply