Uitvoeren van een WWFT cliëntenonderzoek

WWFT cliëntenonderzoek

Vertrouw je cliënten door het laten uitvoeren van een WWFT cliëntenonderzoek. De WWFT- Wet ter voorkoming van witwassing- is een wet dat als doel heeft het witwassen van geld en terrorismefinanciering te bestrijden. Het onderzoek is in staat om de cliënt te identificeren, verifiëren en het doel van de zakelijke relatie vast te stellen. Daarnaast wordt er gecontroleerd of de cliënt voor zichzelf, of voor een ander optreedt. Het laten uitvoeren van een WWFT cliëntenonderzoek is dus van groot belang voor jouw onderneming om te weten met wie je zaken doet en of degene met wie je zaken wil doen, te vertrouwen is. Weet wie je cliënt is en voorkom risico’s!

 

Het doel van cliëntenonderzoek

Een onderneming kan een cliëntenonderzoek verrichten ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de risico’s die je neemt bij het aangaan van een relatie met een cliënt. Hoe het WWFT cliëntenonderzoek er precies uitziet is afhankelijk van de cliënt waar je zaken mee wil doen. Het onderzoek wordt afgestemd op het type cliënt, de zakelijke relatie, het product of de transactie. Het onderzoek moet gedaan worden voordat je de samenwerking uitvoert of voor er een zakelijke overeenkomst is gesloten. Hiervoor moeten identiteitsgegevens van de cliënt worden opgevraagd. Deze gegevens moeten worden vastgelegd, gecontroleerd worden en de komende 5 jaar worden bewaard.

 

Laat jij een cliëntenonderzoek uitvoeren?

Uiteraard wil jij je onderneming op geen enkele manier in gevaar brengen. Het is daarom van belang om je strikt te houden aan de eisen die er zijn binnen de WWFT wet. Door het uit laten voeren van het WWFT cliëntenonderzoek wordt het snel duidelijk of de cliënt te vertrouwen is en of er geen sprake is van verdachte transacties of uitgesloten bestuurders. Het kan jouw bedrijf een fikse boete schelen, wanneer dit wel het geval is en jij hier op tijd een melding van doet!

Leave a Reply