Een visueel verslag blijft beter hangen

visueel verslag

Een presentatie is zilver, een visueel verslag is goud. Alle mensen hebben zo ontzettend veel aan mekaar te vertellen. Elke dag vertel je verhalen en luister je op jouw beurt naar de verhalen van je vrienden, famile en collega’s. Kijk je echter terug op de week, dan zijn de paar gesprekken die je nog kan navertellen op één hand te tellen. Duizenden jaren geleden zei Confucius al: “Een vertoning zegt meer dan honderd gezegden.” In Nederland zeggen we tegenwoordig dat een beeld meer zegt dan duizend woorden. Zelfs de neurowetenschappers zijn het erover eens, als je meer wil onthouden kan je daar beter beelden voor gebruiken. Een visueel verslag is daarom onmisbaar als jij je zichtbaar wil maken op de werkvloer. Maar hoe kun je jouw ideeën de visuele steun geven die ze nodig hebben?

Zakelijk tekenen

Bij een visueel verslag laat jij je creativiteit zien in een professionele context. Je ondersteunt jouw verhaal door middel van zakelijk tekenen. Dankzij een gezamenlijk beeld breng je iedereen op één lijn en breng je de aandacht naar de essentie van jouw verhaal. Doordat jij je creativiteit laat zien open je de ruimte voor jouw publiek om dit ook te doen. Met een visueel verslag ben je dus duidelijker en geloofwaardiger dan met een verbaal of tekstueel verslag. Wanneer je meer dan tien minuten praat zullen je collega’s minstens de helft van je verhaal niet kunnen onthouden. Er kunnen zelfs tijdrovende discussies ontstaan om misverstanden waardoor de kern van jouw verhaal niet wordt overgebracht. Maar hoe kun jij je presentaties van beelden voorzien als je bijvoorbeeld nooit hebt leren tekenen?

Inspiratie onder begeleiding

Zakelijk tekenen is steeds populairder in Nederland, er zijn steeds meer bevoegde trainers die dit aan jou kunnen leren. Zo’n training is makkelijk, betaalbaar en kan gewoon online. Het zakenleven van Nederland heeft zich getransformeerd tot een plek voor creativiteit en inspiratie. Met een visueel verslag kan jij je werk leuker en efficiënter maken. Ben je klaar voor de volgende stap?

Leave a Reply