Lichamelijke beperking Tilburg 

lichamelijke beperking Tilburg

 

Heb jij een lichamelijke beperking? Heeft deze beperking veel invloed op je dagelijkse leven? Misschien is het dan een goed idee om hier hulp bij in te schakelen van een expert. Dit is iemand die zelf ook rondloopt met een lichamelijke beperking en door schade en schande heeft geleerd hier mee om te gaan. Ben je benieuwd wat hulp bij je lichamelijke beperking in Tilburg voor je kan betekenen? Lees dan verder.

 

Acceptatie

 

Het moeilijkste gedeelte van een lichamelijke beperking is vaak de acceptatie ervan. Het is vaak moeilijk om je er bij neer te leggen dat het nu eenmaal zo is en niet zo snel zal veranderen. Acceptatie is wel een ontzettend belangrijk onderdeel. Door goed naar je te luisteren en er voor je te zijn kan de expert jou helpen je handicap te leren accepteren. Daarnaast kan je ook worden geholpen met positiever naar het leven leren kijken. Er zijn natuurlijk bepaalde dingen die niet kunnen als je een handicap hebt, maar er zullen altijd andere deuren weer voor je open gaan.

 

Een luisterend oor

 

Je zal misschien wel tegen verschillende moeilijkheden aanlopen in je leven die worden veroorzaakt door je lichamelijke beperking. Je zal dan vast behoefte hebben aan een luisterend oor. Iemand aan wie je je verhalen kwijt kan en die jou ook echt begrijpt. Je kan het ook aan mensen vertellen die zelf geen handicap hebben, maar die zullen je toch nooit helemaal begrijpen. Het is daarom altijd goed om hulp in te schakelen van iemand die jou echt begrijpt.

 

Workshops

 

Er worden ook workshops gegeven. Op deze workshops kan je andere mensen ontmoeten die ook rondlopen met een lichamelijke beperking. Je zal tijdens zo’n workshop waarschijnlijk veel herkenning vinden en je hoort er voor je gevoel dan eindelijk eens helemaal bij. Tijdens zo’n workshop ga je met elkaar in gesprek. Zo kan je met elkaar delen hoe het is om rond te lopen met een lichamelijke beperking.

Leave a Reply